Venny

Venny

maanantai 18. toukokuuta 2015

Synttärit

Eilen oli se päivä, kun täytin jälleen 29 vuotta (aika monetta kertaa).


Miesihminen halusi ostaa minulle lahjaksi jonkun puun tai pensaan, istutuskin kuulemma sisältyy lahjaan. No, minähän halusin vadelmaa. Lajikkeeksi valikoitui Jenkka.

Itselleen Miesihminen otti viherherukkaa (Venny) ja kun meillä on ollut puhetta viiniköynnöksestä niin nyt sekin tuli hankittua. Hazaine Sladkii -lajiketta ei ollut jäljellä kuin yksi taimi. Vasta jälkeen päin luin, että viiniköynnöksen taimet pitäisi ostaa vähintään lyijykynän paksuisina. Kovin ohut ja hento on tämän köynnöksen alku, mutta yritämme antaa sille hyvän hoidon.


Edessä loistava tulevaisuus viininviljelijänä Suomessa? Liityin tietysti heti Suomen Viininkasvattajien FB-sivun tykkääjäksi, jotta saisin kaikki ajankohtaiset vinkit ja sisäpiiritiedot viininviljelystä.

Synttäriaattoa juhlistettiin kuitenkin vielä tänä vuonna ostorypäleillä. Mukana oli tietysti myös Touko-aasi.Syntymäpäivään mahtui myös ensimmäinen ajelu Huimalla eli Miesihmisen moottoripyörän kyydissä. Matkustaminen helpottui, kun ensimmäisten parinkymmenen kilometrin jälkeen lopulta lakkasin pitämästä henkisesti pyörää pystyssä ja hallinnassa. Alkumatkan ajan yritin hallita myös kaikkia muita tiellä liikkuvia, torjua jo etukäteen sinne mahdollisesti pyrkiviä metsäneläimiä, estää sadepilviä nousemasta taivaalle ja - no,  kaiken kaikkiaan pitää maapalloa radallaan. Raskas on vastuu moottoripyörän matkustajalla.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti