Venny

Venny

sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Potager alkaa muotoutua

Selkä huutaa hoosiannaa ja iskias on innoissaan, mutta siihen se alkaa muotoutua.
Potager vappuna 2015, lomokuva

Miesihmisen kanssa haimme sille mittanauhan kanssa kulmapisteet. Kummankin matematiikan ymmärrys oli välillä koetuksella, kun yritimme räknäillä miksi keskipiste ei ole keskellä, vaikka sen pitäisi olla, mutta jokseenkin suorakulmio siitä sitten saatiin aikaiseksi. Lyhyiden sivujen pituudeksi tuli 410 cm ja pitkien 580 cm.

Kun kulmatolpat olivat kohdallaan, niin Miesihminen ilmoitti, että on aika käydä maistraatissa vahvistamassa sopimuksemme siitä, ettei häneltä odoteta sen enempää potagerin ylläpitämiseksi. Koska oli vappuaatto ja maistraatti jo kiinni, tyydyimme kuitenkin suulliseen sopimukseen.

Minä jatkoin polkemalla narujen viereen kitkemiskäytävät ja levittämällä niihin  hiekkaa. Kitkeminen on intohimoni. Oikeasti! En tiedä mitään sen nautittavampaa kuin rikkaruohojen kitkeminen kesähelteellä. Paarmoja en tosin kaipaisi kaveriksi.

Kitkemiskäytävien viereen laitoin jo kevyen kerroksen multaa reunuskasveja varten. Strömsön puutarhassa "aita" tehtiin lehtikaalista, mutta en usko, että meillä tulisi syötyä niin paljon lehtikaalia. Siksipä itselläni on suunnitteilla rakentaa reunus/aita useista eri kasveista, mukaan lukien monivuotiset yrtit. Blogi(a)ni lukemattomat lukijat voisivatkin vinkata hyviä monivuotisia reunuskasveja, mieluiten suorakylvettäviä ja sellaisia, jotka joko torjuvat tuhoeläimiä tai houkuttelevat pölyttäjiä. Ja tietenkin tulevat toimeen vähällä hoidolla.

Nurkkiin pitäisi perinteisen potager-ajatuksen mukaan kylvää tai istuttaa jotain korkeaa. Siihenkin saa laittaa ehdotuksia.

Oikeaan "ylänurkkaan" tulee yrttinurkkaus ja sen halusin ympäröidä vanhoilla tiilillä. Koko potageria en halua reunustaa, se on helpompi aikanaan kääntää, kun ei liikaa rajaa kivillä tai tiilillä.

Vappuaattona ehdittiin taas nauttia kahvit ulkona, vappupäiväkin oli vielä siedettävä mutta lauantaina sade alkoikin taas.
Vappukaffet


Sunnuntainahan yhden suosikkilaulumme mukaan sataakin aina.

https://youtu.be/138txBijp88Ei kommentteja:

Lähetä kommentti