Venny

Venny

tiistai 26. toukokuuta 2015

Etenee kuin etana

Tämä kevät nimittäin. Vuosi sitten oli huikeita lämpötiloja, nyt ei ole kertaakaan käynyt yli +20 asteen.

Töiden lisäksi harmaita hiuksia aiheutti viime viikonloppuna myös muuan naisen elämään liittyvä terveysongelma. Menin jo torstai-iltana Miesihmisen luo, mutta vointi oli huono, ja perjantaina sitten passitettiinkin työterveydestä päivystykseen. Muutaman tunnin odotuksen ja hoitotoimenpiteen jälkeen päästettiin kyllä takaisin kotiin, mutta perjantai-iltana en arvannut (enkä olisi jaksanutkaan) isommin enää rehkiä.

Lauantaina kävimme Mäntsälässä Keuda Kukka & Puutarhassa. Ihme kyllä, mitään ei tarttunut kuitenkaan mukaan. Iltapäivällä touhusin jonkin verran potagerissa, mutta en vieläkään uskaltanut tehdä kovin raskaita tehtäviä, joten tulos jäi aika vähäiseksi. Sunnuntaina sitten sainkin jotain tehtyä: istutin spagetti- ja kesäkurpitsat (+ jättikurpitsan, joka maanantaina kuitenkin näytti nuokahtaneelta); kylvin porkkanan ja retiisin; kylvin auringonkukka-aidan yhdelle reunalle ja lehtikaaliaidan toiselle; istutin maissit ja avomaankurkut; kylvin vihersipulin, istutin keltasipulin ja joitakin yrttejä. Persiljat ja kaupan salaatit ovat pärjänneet ihan hyvin, rucolan hentoisista taimista taisi selvitä hengissä sen sijaan vain pari. Fenkolia istutin kolme taimea, mutta vain yksi niistä näyttää pontevalta, yksi heikolta ja yhden joku oli käynyt nappaisemassa irti mullasta.

Kuva on lauantai-illalta, sunnuntaina potagerissa oli jo hieman enemmän elämää

Luumupuiden kukinta oli viikonloppuna parhaimmillaan.


Luumupuut 23.5.2015

Sunnuntai-iltana kävimme jälleen ajelemassa Huimalla. Pystyin jo rentoutumaan ja uppouduin välillä maisemiin - kunnes näin paikannimen, joka sisälsi sanan "hirvi" ja aloin ajatella hirvivaaraa. Hirviä loikkimassa tielle iltahämärässä, hirviä vaanimassa pusikossa, hirviä siellä ja hirviä täällä. Turvallisesti kuitenkin kotiin jälleen palasimme ja olin hyvilläni, että tuli lähdettyä.

Päivän huippu-uutinen: Bernd-pelargoni on nupullaan! Elämäni ensimmäinen ihan-melkein itse kasvatettu pelargoni (Bernd ja Gatwig -taimet olivat naistenpäivän lahjoja Miesihmiseltä). Tuskin uskallan hengittää sen lähellä, ettei se vain pudottaisi nuppuaan tai muuten nurpahtaisi.

Bernd Pelargoni


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti