Venny

Venny

sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Ihana lauantai!

Lauantai oli huhtikuun alkupuolen päiväksi ihanan lämmin ja aurinkoinen. Jos olisi ollut shortsit mukana (lue: jos omistaisin shortsit, jotka mahtuisivat jalkaan), olisin saattanut heittäytyä ihan hulvattomaksi ja hetken aikaa ottaa valohoitoa talvikalpeille kintuillenikin. Mutta nyt oli tyytyminen farkkuihin ja t-paitaan.

Kääntelin aamulla vielä talikolla pari tuntia pahimpia juurakoita ja sen jälkeen Miesihminen kävi kääntämässä maan härpäkkeellään.

Potager kännykän lomo-sovelluksella kuvattuna

Sillä aikaa, kun Miesihminen surruutteli potageria, minä reippaana tyttönä jynssäilin jäkälää pois omenapuista. Suositus kai olisi, että se tehtäisiin syksyllä, mutta kun sain Miesihmiseltä luvan niin otin varovasti muutamasta puusta pahimmat pois. Kostean kauden jälkeen jäkälä irtosi juuriharjalla helposti.Omenapuiden leikkauksesta ja muusta hoidosta en ymmärrä yhtään mitään, joten sen jätän suosiolla itseäni viisaammille. Sen sijaan asetin tuolini yhden omenapuun alle ja siinä oli sangen mukana istuskella sillä aikaa, kun Miesihminen kävi ottamassa mopedillaan kevään ensimmäiset tyypit.


Sunnuntaina Miesihminen avasi pakkauksestaan edesmenneeltä lähiomaiseltaan jääneet puutarhakalusteet, jotka olivat aika mukavan värisiä, mutta kovin kiikkeriä tuulisena päivänä.


 Niitä oli ihan kiva katsella, mutta aamiaista varten siirsimme raskaamman pöydän ja tuolit suojaiseen paikkaan, missä sitten tuli avattua terassi-aamiaiskausi. Päiväkahvikausihan tuli avattua tänä vuonna jo 15.3. jäätelöillä ja (pakaste-)marjoilla.


Päivään mahtui myös rauhallinen kävelyretki metsässä. Paikka paikoin oli vielä märkää, mutta leskenlehdet, sinivuokot ja valkovuokot olivat jo kukassa. Saku Sammakkokin oli lähtenyt jo rimpsalle.

Rana temporaria eli Saku Sammakko


Päivän kohokohta oli, kun Miesihminen lupasi, että voin alkaa suunnitella kesälomalle Albanian matkaa. Olen hingunnut sinne parikymppisestä saakka ja nyt se vihdoin taitaa toteutua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti