Venny

Venny

maanantai 20. huhtikuuta 2015

Ekoja kertoja

Viikonloppuna tuli tehtyä asioita ensimmäisiä kertoja.

Kuten aiemmin kirjoitin, omenapuiden leikkauksesta en ymmärrä yhtään mitään. Joitakin ohjeita olen linkittänyt Iloksi ja hyödyksi -sivulle kyseisen otsikon alle, ja lisäksi opiskelimme aihetta Miesihmisen kanssa kirjoista ennen toimeen tarttumista. Hänelle leikkaaminen on entuudestaan tuttua, mutta itselleni kokemus oli ensimmäinen. Enkä muista koskaan aiemmin ylipäänsä sahaa käyttäneeni eli jo se itsessään oli minulle uutta! 

Koska aikaa oli jälleen ihan liian vähän ennen kuin oli pakko laittaa kamat hihnaan ja heittää Riesa ja Rasite olalle - vai menikö se päinvastoin - niin ehdimme vasta aloittaa homman käymällä käsiksi valmiiksi murjoutuneisiin puihin.

Ennen ja jälkeen
Ennen ja jälkeen
Ennen pokasahan soittamista Miesihminen ehti jo tehdä sen virheen, että päästi minut ilmaamaan nurmikkoa Lidlin käsikäyttöisellä nurmikon ilmaajalla (kuva kopioitu Lidlin tämän kevään kuvastosta).


No, tulihan se ilmattua. Ilmeisesti vähempikin olisi kuitenkin riittänyt.


Tekevälle sattuu, etenkin ensimmäistä kertaa nurmikkoa ilmaavalle tekijälle. Onneksi löytyi nurmikon siemeniä (viimeinen myyntipäivä 8/2006), lupasin nimittäin että kohta tuolla kohtaa kasvaa upea, vihreä nurmi.

Kaiken kaikkiaan viikonloppu oli viileä mutta kiva. Erilaisten työkalujen heiluttamisen lisäksi käytiin reippaalla sauvakävelyllä ja 10 kilometrin pyörälenkillä. Unohtamatta, että kömmin ensimmäistä kertaa elämässäni auton alle! Tarkoitus oli kiristää Miesihmisen ohjeiden mukaan joitakin Mursun pakoputkea pitäviä ruuveja ja muttereita, mutta Miesihminen sen loppujen lopuksi joutui itse sieltä alta käsin tekemään, ja oma apuni jäi siihen, että ojentelin välineitä ja pistin parhaani mukaan vastaan.

Meanwhile kotona:

Olohuoneen ikkunan kasvatuslaitos. Enimmäkseen chilejä ja paprikoita, muutama pelakuu. Loput vasta Vauvalassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti