Venny

Venny

sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Uusi vuosi

Blogin päivittäminen jäi viime kesänä tekemättä, ehkä nyt olisi ryhtiliikkeen aika. Paljon olisi viime kesältäkin ollut kirjaamista; potagerissa kasvoi monenlaista ja sen lisäksi perustin perennapenkin. Ja syksyllä sain kasvihuoneen. Jotenkin kesä vain meni eikä ollut samanlaista innostusta kuin edellisenä, osaksi johtuen koiravanhuksistani ja heihin liittyvästä surusta.

Mutta nyt alkaa uusi vuosi ja uudet kujeet. Puutarhassa ei vielä voi mitään tehdä, vaikka lämpöä oli kyllä eilen jopa +7 C. Yön aikana se sitten painui miinukselle ja vaikka vielä eilen pohdin maa-artisokkien istuttamista, niin tänään oli auttamatta liian myöhäistä. Sen sijaan askartelimme linnuille kookospähkinästä ruokintapaikan (ohje Viherpiha 12/2016):

Kookosta, maapähkinöitä, auringonkukansiemeniä ja kookospähkinä. Lisäksi tarvittiin rypsiöljyä. Pähkinät tietysti suolattomia.

Ensin tehtiin poralla reikä ripustamista varten

Sen jälkeen isommalla poralla ruokinta-aukko. Aukosta kaavin vielä hieman kookosta pois, jotta sisälle tuli enemmän tilaa ruokintaseokselle (noin 2 dl)

Surautin maapähkinät ja auringonkukat sauvasekoittimella pienemmiksi. Osan ylijääneistä laitoin ruokintapalloihin, joita pyörittelin rasvan kera ja laitoin sipulipussiin, osa meni suoraan lintulaudalla.

Sulatettu kookosrasva, johon lisäsin suunnilleen saman verran rypsiöljyä, ja siemensekoitus kookoksen sisälle ja ulos jähmettymään

Lopuksi miesihminen ripusti ruokintapaikan hopeapajuun. Tervetuloa, linnut!
Valoisa aika on niin onnettoman lyhyt, ettei ehdi tehdä ulkona juuri mitään tai edes ottaa valokuvia siitä, miltä tänä vuodenvaihteena pihalla näyttää. Huomenna on taas palattava kaupunkiin. Sitä paitsi uuden Huaweini kamera vaikuttaa kyllä aika tasottoman huonolta. Mutta hyvää uutta vuotta siitä huolimatta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti