Venny

Venny

lauantai 27. kesäkuuta 2015

Matalapainetta ja ohutta yläpilveä

... ja kevyt kesäsade? Ei vaan matalapainetta ja kunnon kuuroja. Ensimmäisen kerran elämässäni kuulin sateen tulevan. Vaikka koski kohisi toisella suunnalla niin toiselta, peltojen takaa nousi ihan omanlaisensa jyrinä. Hetken ehdin ihan kuivana katsella, kuinka muutaman sadan metrin päässä vettä tuli kaatamalla, kunnes pilvi tuli päälle ja tuli kiire katoksen alle.


Viikonloppu on ollut monin tavoin pettymys ja mieliala on kaikkea muuta kuin korkealla, eikä parempaa ole luvassa. Kovasti odottamani avoimetpuutarhat-päivä jää ilmeisesti väliin. Jotain pientä päivitystä kuitenkin potagerista:

Salaatit ja persiljat ovat kasvaneet kivasti. Salaatit ovat enimmäkseen kaupan ruukkusalaatteja, vain osa on siemenistä kasvatettuja. Retiisit, porkkanat ja retikat sekä fenkoli ovat siemenistä itse kasvatettuja. Samoin lehtikaaliaita, jonka takana Riesa ja Rasite päivystävät.


Purjot (oikeassa reunassa lusikan takana) ovat edelleen ohuen ohuita, hädin tuskin heinästä erottaa. "Tavallinen sipuli" sen sijaan on kasvanut hyvin. Vihersipulikin on nousussa, sen sijaan valkosipuleista ei itänyt kuin kolme. Sipuliruudun halkaisee kehäkukkapenkki.


Herneet ja pavut itivät tosi epätasaisesti. Tiilikäytävän vieressä on myös chilejä ja/tai paprikaa, joita en raskinut heittää menemään, mutta en saanut myöskään mahtumaan enää ruukkuihin. Hengissä, mutta eivät viihdy kylmässä savimaassa. Taustalla on tomaatteja, jotka alunperin oli haaveenani saada ison lasiruudun alle lämpimää seinustaa vasten (kasvihuoneen puutteessa) mutta jotka joutuivat tyytymään kylmään savimaahan nekin. On siellä mukana myös yksi (ja ainoa) hengissä selvinnyt avomaankurkku. Niiden takana pönöttää maissi, ja penkin halkaisee mangoldi.Yrttiruutu on pahasti keskeneräinen. Kaikki siemenet eivät itäneet enkä ole päässyt ostamaan taimina kaipaamiani yrttejä (mm. laventeli, iisoppi ja erilaiset mintut).Tässä koko potager näin kylmän kesäkuun lopussa:

Meijerin terassin ruukuissa olevista chileistä Long Slim on kukassa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti